Nytt studietilbud i sjelesorg

– Temaene utfyller hverandre. Det er tydelig at foreleserne vet hva de snakker om, både gjennom teoretisk innsikt og mye erfaring. Institutt for Sjelesorg (IFS) er dessuten et godt sted å være og et godt sted å lære, sa deltaker Eline (til høyre i bildet).

-Livet er både en ressurs og en utfordring i samtaler, sa deltaker Sissel, da det nye sjelesorgsstudiet gikk av stabelen i august.15 studenter deltok på den første samlingen i sjelesorg ved Institutt for Sjelesorg.
-Jeg er blitt oppmerksom på at livet er både en ressurs og en utfordring i samtaler, sa Sissel, en av deltakerne som ønsket å lære mer om sjelesorgssamtaler.
Hun var svært fornøyd etter samlingen.

– Spennende

Fornøyd var også Eline som syntes studiet hadde veldig interessante og spennende temaer på programmet.
– Temaene utfyller hverandre. Det er tydelig at foreleserne vet hva de snakker om, både gjennom teoretisk innsikt og mye erfaring. Institutt for Sjelesorg (IFS) er dessuten et godt sted å være og et godt sted å lære, sa Eline.

Deltakerne på studiekurset samlet i amfiet.

Samarbeid med VID

Det nye studietilbudet er utarbeidet i samarbeid med Vitenskapelige høgskole (VID). Det tilbyr studieemner i sjelesorg. Temaet for den første samlingen var «Innføring i kristen sjelesorg». De tre 10- poengsstudiene som har vært gjennomført ved IFS i en årrekke, har nå blitt endret til to 15- poengsstudier.
– Kursbolkene som kan tas enkeltvis, gir uttelling både på bachelor og masternivå. Man kan også følge studiet uten å ta eksamen, sier instituttleder Kristin Leite.
– Den store endringen nå, er at studentene etter å ha fått 30 studiepoeng over to semestre, kan søke seg videre på andre år av årsenheten på VID. Dette er et kjempefint tilbud til våre studenter!

Forelesere

Forelesere på den første samlingen var: Marianne Rodriguez Nygaard (VID) som underviser og forsker innen diakoni og sjelesorg, samt ansatte fra IFS: Instituttprest Gunnar Fagerli, instituttdiakon Eli Landro, instituttprest Rune Stray, utdanningsprest Kristin Moen Saxegaard og familieterapeut og gruppeveileder Harald Nydal.

• Er du interessert i dette studiet. Klikk her.
Se alle våre kurs- og studietilbud her.

01.09.19
infoleder@modum-bad.no