Eksistensiell mening – en rød tråd

Seniorrådgiver Harald Nydal

– Eksistensiell mening har vært en rød tråd gjennom hele arbeidslivet mitt, sier Harald Nydal. Nylig ble han ansatt som seniorrådgiver ved Institutt for Sjelesorg (IFS).

Nydal kommer fra stillingen som terapeut i Avdeling for traumelidelser ved Modum Bad. Han har jobbet ved institusjonen i åtte år. Ved IFS vil han som seniorrådgiver få en rekke ulike arbeidsoppgaver. Nydal har likevel et sterkt ønske om å fortsette å arbeide med tema som eksistensiell mening.

Ønsket å fordype seg

– Da jeg begynte på Modum Bad i 2010, kom jeg fra stillingen som leder og familieterapeut ved Ringerike familievernkontor. Ellers har jeg vært sogneprest i Finnmark, feltprest på Ringerike og avdelingsleder i et konsulentselskap i Ringerike. Jeg søkte meg til klinisk stilling på Modum fordi det ga mulighet til å fordype meg mer i psykiatri og psykologi, sier Nydal.

Variert bakgrunn

– Hva kan du tilføre fagmiljøet ved IFS?
Jeg har med meg en variert yrkesbakgrunn og bruker ulike sider ved den, alt etter de varierte oppgavene som dukker opp på IFS. Så vil jeg selv ha nytte av å lære av den kompetansen som allerede finnes der.

Veiledning og sjelesorg

– Hva blir dine arbeidsoppgaver?
Mine arbeidsoppgaver har så langt vært veiledning, sjelesorg, undervisning, stabsutvikling og kursledelse. Jeg er også medlem av ROB (ressurs og beredskapsteam) som skal bistå medlemsorganisasjoner med hurtig innsats i krisesituasjoner.

Eksistensiell mening

Nydal ønsker at IFS skal være en aktuell og relevant aktør med høy grad av faglig kvalitet og integritet.
– På samme måte som Modum Bads kurssenter Kildehuset formidling og forebygging, er det en stor fordel at IFS ikke er begrenset av et konkret geografisk nedslagsfelt, mener Nydal.

På egne vegne har jeg ønske om å fortsette å arbeide med tema som eksistensiell mening, som for meg har vært en rød tråd gjennom hele arbeidslivet mitt.

Harald Nydals faglige bakgrunn:

  • Diplomert gruppeanalytiker
  • Familieterapeut
  • Godkjent individual- og gruppeveileder (AVU)
  • Spesialiserte terapiutdanninger
  • Cand. theol
  • Organisasjonsanalyse og ledelse

Klikk her for kontaktinformasjon


infoleder@modum-bad.no

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.